Ortodonție

Ortodonția este specializarea medicinei dentare care se ocupă de tratarea tuturor anomaliilor dentare sau maxilare. De asemenea, specialiștii ortodonți sunt cei care stabilesc planul de tratament pentru îndreptarea dinților și reglarea ocluziei (mușcăturii).

Mijloacele prin care se realizează aceste corecturi sunt aparatele dentare, care pot fi de mai multe tipuri:

  • Aparate dentare mobile, dintre care cele mai cunoscute sunt plăcuțele ortodontice folosite, în majoritatea cazurilor, de către copii. Culorile acestor plăcuțe variază în funcție de preferințele micului pacient, astfel încât să îl putem face cât mai fericit. De asemenea, avantajul lor este că, fiind posibil să fie îndepărtate oricând e nevoie, igiena orală este mult mai simplu de respectat și dus la bun sfârșit.
  • De asemenea, un alt tip de aparat dentar mobil, folosit pentru cazuri relativ ușoare întâlnite la adulți, este cunoscut sub numele de Invisalign. În cazul alegerii unui tratament cu Invisalign, recomandăm pacienților noștri respectarea timpului de purtare stabilit de specialistul nostru.
  • Aparatele dentare fixe, după cum le spune și denumirea, nu pot fi îndepărtate de către pacient, acest lucru conducând la o acțiune continuă a aparatului și vizibilitatea anumitor schimbări într-un timp anumit scurt. Aceste aparate dentare vin, și ele, în mai multe forme, iar pacienții noștri își pot alege, în funcție de necesități sau preferințe personale, tratamentul cu oricare din aceste tipuri:

    1. a. aparatul dentar metalic – este cel mai rezistent dintre toate tipurile de aparat dentar fix.
    2. b. Aparatul dentar ceramic sau de safir- variante mai estetice, însă la fel de eficiente ca cel metalic.
    3. c. Aparatul dentar lingual – montat pe partea din spate a dinților, invizibil pentru interlocutorii pacientului.

Igiena orală este un factor determinat în succesul tratamentului ortodontic. Pacientul trebuie, chiar și înainte de montarea aparatului dentar, să aibă dinții și gingiile sănătoase și, de asemenea, să nu fi trecut mai mult de 2 luni de la ultima igienizare profesională. De asemenea, după montarea aparatului dentar, pacientul va trebui să folosească periuțe interdentare și ață dentară dură pentru curățarea laturilor brackets-ilor.

În funcție de gravitatea cazului, durata tratamentului variază foarte mult. Însă, dacă sunt respectate toate indicațiile medicului ortodont, tratamentul va dura cât se poate de puțin, astfel încât între eficiență și durată să existe un raport cât mai ușor de acceptat de către pacient.

Beneficiile si avantajele clinicii Creative Dental

Oferim tratament non stop pentru urgențele dumneavoastră

Totul într-un singur loc: oferim pacienților noștri posibilitatea realizării consultației clinice, radiografiilor și stabilirea unui plan de tratament individualizat și adaptat nevoilor pacientului.

În ceea ce privește programul de lucru și al tarifelor – clinica noastră este una premium, însă dorim să răspundem nevoilor fiecărui pacient și să stabilim împreună un plan de tratament accesibil acestuia, precum și posibilitatea plății în rate, prin card Avantaj.

Folosim cele mai noi și moderne materiale de pe piață din nișa stomatologică

null
Oferim gratuit educarea tuturor pacienților prin programele de profilaxie și igienă dentară.
null
Confort, naturalețe și simplitate – totul pentru binele pacientilor nostri.
null
Ambient plăcut și relaxant – Pentru noi, cel mai important este să ne facem pacienții să se simtă cât mai confortabil în clinica noastră. De aceea, depunem în fiecare zi eforturi pentru a fi cei mai buni doar pentru ei.
GDPR
×
Info! Sunt de acord să apar în statisticile de la Google Analytics. Politica de confidențialitate
De acord Schimbă setarile